Mihaela

Михаела Стефанова

​ - Основател

Михаела започва музикалното си образование в България, след което следва в Музикалната Академия в Берн - специалност пиано. В момента е преподавател по пиано в Санкт Гален и Апенцел, Швейцария, и концертира с редица камерни ансамбли, както и в Симфоничния оркестър на Санкт Гален. Тя е органист в регион Санкт Гален.

 

С основаването на Schweizerisch-Bulgarischer Kulturverein Михаела иска да пренесе швейцарския модел за развитие на културния живот на младежите чрез изкуство в родината си - България.

 

Нейните интереси включват живописта, съвременната музика и кулинарията.

Mark

Марк Петков

- Съветник

Марк се присъединява към организацията, за да подпомага популяризирането на художествените и артистични дейности в родината си - България.

 

Извън работата Марк се радва на бягане, четене и кулинария. Почитател е на френския импресионизъм и на руската музика от романтичния период.

Krasimir

Красимир Стефанов

- Основател / Съветник

Красимир е преподавател по тромбон и камерна музика в консерваторията във Фелдкирх, Австрия, и в музикалното училище Апенцел, Щвейцария. Той е соло тромбонист в Симфоничния оркестър Санкт Гален.

 

С основаването на организацията, неговата цел е да създаде повече възможности за изява на учениците по изкуства в България.

 

В свободното си време Красимир се радва на джаз музика, колоездене и изследване на популярни тенденции в технологиите.

89867350_306364817003551_628914343498901

Кристина Лазарова

- Съветник

Кристина се присъединява към организацията, за да подпомага и насочва развитието на проекти, свързани с култура.

ЗА НАС