КЛАСОВЕ

Чрез организиране на майсторски класове, семинари, уроци и лекции на различни нива на опит (ученици и следващи в университети / художествени академии)

МЕДИЯ

Чрез организиране на интервюта и медийни изяви на млади таланти с цел популяризирането им в по-широка аудитория

НАСТОЯЩИ ПРОЕКТИ

Благотворителен концерт - Фондация Jacaranda

 

Търсим деца, които вече ходят на уроци по пеене за бенефис концерт. Концертът ще се състои на 13 ноември от 19:30 в Евангелистката Църква в Кюснахт / Цюрих. Концертът се организира от Асоциация Jacaranda, която събира дарения за проекти в Африка, Камбоджа и Тибет. Можете да намерите повече информация за асоциацията на следния линк:
www.jacaranda.ch
През последните няколко години SB Kulturverein участва в редица концерти. Успяхме да реализираме един от нашите проекти - нов роял за музикалното училище в Стара Загора / България - благодарение на щедрото дарение от асоциацията Jacaranda.

За следващия концерт на Jacaranda вярваме, че е най-добре децата да могат да помагат на други деца. По този начин децата се забавляват по-пълноценно, участвайки на този концерт.

На концерта ще участват и известни артисти като швейцарската поп певица Роберта Баньоло, която ще дойде от Милано специално за концерта. Тя беше бивша участничка в швейцарската версия на Шоу за Таланти. Също така на концерта ще участват тенор Давиде Галаси, сопрано Анджела Керисон, Михаела Стефанова и млади инструменталисти от Цюрихския Университет по Изкуствата.

Очакваме с нетърпение многото участници и едно прекрасно концертно изживяване заедно!


С добри чувства,
Екипът на SB Kulturverein
 

ПРЕДИШНИ ПРОЕКТИ

Втора фаза на подновяване на клавирните инструменти в НУМСИ Стара ЗагораВ професионалното си развитие младите музиканти се нуждаят от високо качество на обучение, което се предоставя от квалифицирани учители и добра техническа база.
За съжаление пианата, с които разполага музикалното училище в града, са остарели и некачествени, някои от тях без пълен брой клавиши. Те отдавна са в графата бракувани, но учениците са принудени да свирят на тях. Четиринадесет пиана трябва да бъдат подменени, за да могат да се провеждат качествени уроци.


Нашата цел е да набавим нови или малко използвани пиана от Швейцария и да ги транспортираме до музикалното училище в Стара Загора.
За целта нашият проект се нуждае от средства за транспорта на тези инструменти.
Ние сме позитивни и вярваме, че ще можем да помогнем за по-нататъчното развитие на младите музиканти в НУМСИ Стара Загора!
Ще се радваме на всяко ваше дарение!
Благодарим!

НОВ РОЯЛ ЗА НУМСИ "Христина Морфова", Стара Загора

Благодарение на организираните благотворителни концерти в Швейцария и България, на даренията от фондация ”Якаранда” Швейцария, от Лайънс Клуб - Стара Загора, на клавирна къща Купфершмид Ст. Гален, както и на спонсори, пожелали да останат анонимни, успяхме да съберем необходимата сума за закупуването на нов роял за музикалното училище ”Христина Морфова” в Стара Загора.

 

На 28.06.2019 новият роял ”Петроф” беше доставен директно от фабриката в Чехия.

  • Сърдечни благодарности изказваме за всички, които ни подкрепиха в организирането на благотворителния концерт в Стара Загора на 12. април 2019: Обществен Фонд Стара Загора, под ръководството на Катя Дянкова и Даниела Димова, на Държавна опера Стара Загора с директор Огнян Драганов за топлото посрещане и възможността концерта да се състои там, на директорката на музикалното училище Розета Величкова и целия учителски екип. Изказваме искрени благодарности на всички участници в концерта и най-вече на специалните гости: поп-певицата Роберта Баньоло (Швейцария), тенора Давиде Галаси (Италия) и ST Dance (Стара Загора). Организираните от нас концерти в Швейцария бяха подпомогнати от Ансамбъл Л'естро Meлодико с изпълнители Анджела Керисон-сопран, Невена Роубен-мецосопран, Давиде Галасси-тенор и Красимир Стефанов- тромбон, както и на Лиза Апенцеллер-сопран, Диана-Мария Турко-цигулка, Барнабаш Фолгюези-кларинет и на възпитаниците на пловдивското и старозароркото музикално училище - Надежда Горджева-пиано, Петя Михнева-пиано, Сабина Ангелова-пиано и Михаела Стефанова-пиано. Благодарим на директорката на музикално училище Апенцелер Миттелланд Ева Кроточини. Не на последно място бихме искали да благодарим на всички наши приятели, съмишленици и роднини, които допринесоха за осъществяването на този проект.

Новият роял в концертната зала на училището.

Ученици от музикално училище "Христина Морфова" с тяхната учителка, г-жа Маринчева

БЛАГОТВОРИТЕЛНИ КОНЦЕРТИ

На 12-ти април 2019 г. в Държавна Опера Стара Загора се състоя благотворителен концерт "Вечер на младите таланти" с много изненади и гости от Швейцария.

Ученици от училището с техни преподаватели.

МАГИЯТА НА ОПЕРАТА

На 22 февруари 2019 г. в Teufen, в Lindensaal, от 19:00 часа се проведе благотворителен концерт под надслов "Магията на операта".

 

Ансамбълът L'estro Melodico (със сопрано Анджела Керисън, Невена Рубен-мецосопран, Давиде Галаси-тенор, Красимир Стефанов-тромбон, Михаела Стефанова-пиано) потопи слушателите в света на оперното изкуство.

Всички събрани дарения подпомагат реализирането на проекта ни в Стара Загора, България.

Детска фолклорна група ”Куртовче” 

През декември 2018 стартира нашият първи проект.

Децата от детска фолклорна група ”Куртовче”, с ръководител Радка Стефанова и музикален съпровод Иван Стефанов, изнесоха благотворителни коледни концерти в дома за сираци в град Брацигово, в дома за стари хора в село Главиница и в дома за стари хора в град Пазарджик.

С прекрасните си изпълнения децата от “Куртовче” доставиха много радост и вълнение на малки и големи!

За чудесната програма и подготовката благодарим сърдечно на ръководителката на ансамбъла, Радка Стефанова, както и на директорите и персонала на домовете за топлия прием.

Нашата инициатива за изява на талантливите деца от вокалната група се осъществи благодарение на спонсорите ни от Швейцария, които пожелаха имената им да не бъдат уповестявани.

За голямата подкрепа и доверие -

Сърдечно Благодаря!

ДЕЙНОСТИ и НАСТОЯЩИ ПРОЕКТИ

ПРЕДОСТАВЯНЕ - ДАРЕНИЯ

Чрез спонсори и дарения предоставяне на музикални инструменти, пособия, материали и инструменти за изобразително изкуство, звукови системи, сцени и др.

СЪБИТИЯ

Чрез организирането на културни събития като концерти, конкурси, изложби, частни музикални мероприятия, набиране на средства в подкрепа на млади таланти и др.

© 2018 by SB Kulturverein. 

Proudly created with Wix.com

Find us: 

Sankt Gallen, CH 9000