НАСТОЯЩИ ПРОЕКТИ

Младата пианистка Елица Стефанова от Враца, България, свири от малка на пиано. Нейната дарба е всепризната – печели награда във всеки конкурс, в който участва.

Въпреки диагнозата за нелечима слепота, с която тя живее от дете,  тя продължава да развива музикалната си дарба. Ние сме впечатлени от нейния талант, виртуозност и борбеност и поради това желаем да я подкрепим за по-нататъшното ѝ израстване като музикант. Ние дарихме пиано „Велмар” на Елица, което ще й помогне да развие по-добър усет към звукоизвличането и допринесе за нейното развитие като пианист. Предстоят концерти и майсторски класове в Швейцария, в които участието на Елица ще бъде осигурено от нашата асоциация. За бъдещите пътувания и конкурси, в които Елица ще продължава да участва са нужни средства. Ние ще се радваме на всяка Ваша подкрепа, за да можем да помогнем на този млад български талант!

elitca-stafanova.jpg

Благотворителен концерт - Фондация Jacaranda - ОТЛОЖЕН ЗА 1.Октомври

 

Търсим деца, които вече ходят на уроци по пеене за бенефис концерт. Концертът ще се състои на 13 ноември от 19:30 в Евангелистката Църква в Кюснахт / Цюрих. Концертът се организира от Асоциация Jacaranda, която събира дарения за проекти в Африка, Камбоджа и Тибет. Можете да намерите повече информация за асоциацията на следния линк:
www.jacaranda.ch
През последните няколко години SB Kulturverein участва в редица концерти. Успяхме да реализираме един от нашите проекти - нов роял за музикалното училище в Стара Загора / България - благодарение на щедрото дарение от асоциацията Jacaranda.

За следващия концерт на Jacaranda вярваме, че е най-добре децата да могат да помагат на други деца. По този начин децата се забавляват по-пълноценно, участвайки на този концерт.

На концерта ще участват и известни артисти като швейцарската поп певица Роберта Баньоло, която ще дойде от Милано специално за концерта. Тя беше бивша участничка в швейцарската версия на Шоу за Таланти. Също така на концерта ще участват тенор Давиде Галаси, сопрано Анджела Керисон, Михаела Стефанова и млади инструменталисти от Цюрихския Университет по Изкуствата.

Очакваме с нетърпение многото участници и едно прекрасно концертно изживяване заедно!


С добри чувства,
Екипът на SB Kulturverein
 

ПРЕДИШНИ ПРОЕКТИ

Швейцарско - българската асоциация за култура дари роял  „Schmidt Flohr“ за новия културен дом  „Петър Жеков” в град Стара Загора. В камерната зала, където е поместен роялът, ще се провеждат концерти и конкурси на възпитаниците на Националното музикално училище за сценични изкуства „Христина Морфова”.

 

За това щедро дарение сме изключително благодарни на семейство Херман от Швейцария, което безвъзмездно предостави своя прекрасен роял на нашата организация. Транспортирането на инструмента се осъществи с финансовата подкрепа на община Стара Загора, за което сърдечно благодарим.

Втора фаза на подновяване на клавирните инструменти в НУМСИ Стара ЗагораВ професионалното си развитие младите музиканти се нуждаят от високо качество на обучение, което се предоставя от квалифицирани учители и добра техническа база.
За съжаление пианата, с които разполага музикалното училище в града, са остарели и некачествени, някои от тях без пълен брой клавиши. Те отдавна са в графата бракувани, но учениците са принудени да свирят на тях. Четиринадесет пиана трябва да бъдат подменени, за да могат да се провеждат качествени уроци.


Нашата цел е да набавим нови или малко използвани пиана от Швейцария и да ги транспортираме до музикалното училище в Стара Загора.
За целта нашият проект се нуждае от средства за транспорта на тези инструменти.
Ние сме позитивни и вярваме, че ще можем да помогнем за по-нататъчното развитие на младите музиканти в НУМСИ Стара Загора!
Ще се радваме на всяко ваше дарение!
Благодарим!

a5d1a7d3-daae-4b01-a708-72934909315e.JPG
965849db-2fc5-4218-a983-339793daa7a2.JPG

НОВ РОЯЛ ЗА НУМСИ "Христина Морфова", Стара Загора

Благодарение на организираните благотворителни концерти в Швейцария и България, на даренията от фондация ”Якаранда” Швейцария, от Лайънс Клуб - Стара Загора, на клавирна къща Купфершмид Ст. Гален, както и на спонсори, пожелали да останат анонимни, успяхме да съберем необходимата сума за закупуването на нов роял за музикалното училище ”Христина Морфова” в Стара Загора.

 

На 28.06.2019 новият роял ”Петроф” беше доставен директно от фабриката в Чехия.

  • Сърдечни благодарности изказваме за всички, които ни подкрепиха в организирането на благотворителния концерт в Стара Загора на 12. април 2019: Обществен Фонд Стара Загора, под ръководството на Катя Дянкова и Даниела Димова, на Държавна опера Стара Загора с директор Огнян Драганов за топлото посрещане и възможността концерта да се състои там, на директорката на музикалното училище Розета Величкова и целия учителски екип. Изказваме искрени благодарности на всички участници в концерта и най-вече на специалните гости: поп-певицата Роберта Баньоло (Швейцария), тенора Давиде Галаси (Италия) и ST Dance (Стара Загора). Организираните от нас концерти в Швейцария бяха подпомогнати от Ансамбъл Л'естро Meлодико с изпълнители Анджела Керисон-сопран, Невена Роубен-мецосопран, Давиде Галасси-тенор и Красимир Стефанов- тромбон, както и на Лиза Апенцеллер-сопран, Диана-Мария Турко-цигулка, Барнабаш Фолгюези-кларинет и на възпитаниците на пловдивското и старозароркото музикално училище - Надежда Горджева-пиано, Петя Михнева-пиано, Сабина Ангелова-пиано и Михаела Стефанова-пиано. Благодарим на директорката на музикално училище Апенцелер Миттелланд Ева Кроточини. Не на последно място бихме искали да благодарим на всички наши приятели, съмишленици и роднини, които допринесоха за осъществяването на този проект.

7f27a3e7-a32b-4cf3-a791-f834d49149d0.jpg

Новият роял в концертната зала на училището.

Ученици от музикално училище "Христина Морфова" с тяхната учителка, г-жа Маринчева

Students_Teachers_Hristina_Morfova.jpg

Ученици от училището с техни преподаватели.

БЛАГОТВОРИТЕЛНИ КОНЦЕРТИ

На 12-ти април 2019 г. в Държавна Опера Стара Загора се състоя благотворителен концерт "Вечер на младите таланти" с много изненади и гости от Швейцария.

985b2aa8-56d4-4356-87fa-f20cbc71f8c6.JPG
904ccd98-ee2d-4a34-bc83-2a491a897c4f.JPG

МАГИЯТА НА ОПЕРАТА

На 22 февруари 2019 г. в Teufen, в Lindensaal, от 19:00 часа се проведе благотворителен концерт под надслов "Магията на операта".

 

Ансамбълът L'estro Melodico (със сопрано Анджела Керисън, Невена Рубен-мецосопран, Давиде Галаси-тенор, Красимир Стефанов-тромбон, Михаела Стефанова-пиано) потопи слушателите в света на оперното изкуство.

Всички събрани дарения подпомагат реализирането на проекта ни в Стара Загора, България.

Lestro_Melodico.jpg

Детска фолклорна група ”Куртовче” 

През декември 2018 стартира нашият първи проект.

Децата от детска фолклорна група ”Куртовче”, с ръководител Радка Стефанова и музикален съпровод Иван Стефанов, изнесоха благотворителни коледни концерти в дома за сираци в град Брацигово, в дома за стари хора в село Главиница и в дома за стари хора в град Пазарджик.

С прекрасните си изпълнения децата от “Куртовче” доставиха много радост и вълнение на малки и големи!

За чудесната програма и подготовката благодарим сърдечно на ръководителката на ансамбъла, Радка Стефанова, както и на директорите и персонала на домовете за топлия прием.

Нашата инициатива за изява на талантливите деца от вокалната група се осъществи благодарение на спонсорите ни от Швейцария, които пожелаха имената им да не бъдат уповестявани.

За голямата подкрепа и доверие -

Сърдечно Благодаря!

Kurtovche - Concert 1.jpeg
Kurtovche - Concert 2.jpeg